Важни стъпки при монтаж на интериорните врати

Често клиентите се лутат в търсене на отговор на въпроси от типа: „Кое се слага първо – вратата или подовата настилка?”. Ако се чудите, в кой момент от ремонта да поставите интериорните врати, в следващите редове ще се опитаме да ви дадем няколко ясни насоки.

Основните елементи, от които се състоят вратите са:

  • крило;
  • каса;
  • первази;
  • обков.

Касата на вратата се закрепя за стената с монтажна пяна. Другата съставна част – первазите покриват няколко сантиметра от стената. Заедно опират на пода. Ако вече е монтирана врата, стената на която е сложена става по-трудна за шпакловане или за някакви корекции. Идентична е и ситуацията, когато се отнася за поставянето на някакъв вид под – ламинат, теракот, гранитогрес и т.н. При смяната, касата може да се дефектира. В доста случаи, клиентите избързват с поставянето на врати и след това решават да положат подовата настилка. Ако не е предвидено нивото и не е избрано какво ще се сложи точно, има опасност след това да се наложи да се свали вратата – за да се подреже.

При подмяна на интериорните врати, експертите препоръчват следната последователност в процеса, като трябва да се има предвид, че някои обстоятелства могат да променят хода на действието:,

Първа стъпка

Премахнете старите врати. Ако не може да се справите сами, може да потърсите услугите на монтажна фирма. Предварително се запознайте с размерите. Може да се наложи да се коригира нещо по отвора.

aluminieva vanshna vrata

Втора стъпка

В случай, че стените са неравни или ще се слага допълнително мазилка или гипсокартон, трябва да се случи точно сега, преди вратите да се монтират.

Трета стъпка

Поставете желаната подова настилка.

Четвърта стъпка

Вече спокойно можете да пристъпите към съществената част, а именно – монтажът на новите интериорни врати, които ще красят дома.